Aanbieding door drs. B. Hartmann

Boek over de martelaren van Gorcum gepresenteerd

gepubliceerd: donderdag, 16 juli 2009
Drs. Ben Hartmann en Mgr. drs. A.H. van Luyn sdB
Drs. Ben Hartmann en Mgr. drs. A.H. van Luyn sdB

Drs. Ben Hartmann, vice-directeur van het Sint Bonifatius-instituut, heeft op 11 juli de eerste exemplaren van zijn nieuwe boek over de martelaren van Gorcum in het heiligdom van de martelaren te Brielle aan kardinaal A. J. Simonis en mgr. drs. A.H. van Luyn sdB, bisschop van Rotterdam, aangeboden.

De Tiltenberg heeft een bijzondere band met het heiligdom in Brielle omdat onder het altaar van de seminarie-kapel zich een groot deel van de relieken van de martelaren bevindt, dat uit de huiskapel van de Haarlemse Bisschop afkomstig is. De relieken van de martelaren bevinden zich in hoofdzaak te Brielle, in De Tiltenberg en in Brussel, waarheen zij tijdens de reformatie in veiligheid zijn gebracht. De aanbieding onderstreept tevens de groeiende samen­werking tussen de bisdommen Rotterdam en Haarlem-Amsterdam die dit jaar heeft geleid tot een samenvoeging van de bouw­bureaus van de beide bisdommen en een eerste priester­student die voor het bisdom Rotterdam op De Tiltenberg studeert.

Het boek (80 pp.) dat € 9,90 kost en full colour is geìllustreerd is te verkrijgen bij De Tiltenberg of bij uitgeverij/verzendboekhandel Colomba te Oegstgeest. Het boek bevat vele foto's waarvan er verschillende zijn gemaakt door Leobard Hinfelaar die ook het hierboven afgebeelde moment heeft vereeuwigd.