Docent Stefan van Aken overleden

gepubliceerd: maandag, 20 januari 2014
Het gezin van Aken in augustus 2013
Het gezin van Aken in augustus 2013 (foto: stefanenlisette.blogspot.nl)

Op zaterdag­middag 18 januari is, na een lange periode van ziekte die hij samen met zijn echtgenote Lisette in groot geloof en overgave heeft gedragen, onze dierbare collega en docent Stefan van Aken overleden.

Voor het Groot­semi­narie en het St. Bonifatius­instituut was hij sinds vele jaren een gepassioneerde en begeesterende docent over huwelijk en gezin, gebaseerd op Johannes Paulus II's Theologie van het Lichaam, en een geliefde collega. Graag verwijzen wij ook naar het mooie ‘In Memoriam’ dat verschenen is op de website van het bisdom.

Tijdens zijn periode van ziekte heeft hij op de blog onvermoeibaar getuigenis afgelegd van zijn strijd om toch maar bij zijn gezin te kunnen blijven en van zijn overgave aan Gods voorzienigheid.

Van harte vragen wij jullie gebed voor zijn zieleheil en voor zijn echtgenote Lisette en hun kinderen opdat zij Gods krachtige bijstand zouden ervaren in deze tijd van rouw en verdriet.

De uitvaart zal maandag 27 januari 2014 om 15.00 uur plaatsvinden vanuit de kerk van de Hl. Dionysius, Middenweg 248 in Heerhugowaard.