Pausportret Rien van Holland aangeboden

gepubliceerd: zaterdag, 28 mei 2011

Op zaterdag 28 mei heeft de bekende kunst­schilder Rien van Holland aan De Tiltenberg een door hem geschilderd portret aangeboden van de zalige paus Johannes Paulus II. Het schilderij dat hij bij gelegenheid van de zalig­verklaring van deze paus heeft gemaakt, zal een plaats krijgen in het seminarie. De aanbieding vond plaats tijdens de collegedag van het Sint Bonifatius-instituut aan het einde van de maaltijd. Het schilderij werd door de rector en de studieleider van het Sint Bonifatius-instituut in ontvangst genomen (zie foto).

Rien van Holland werd op 12 juli 1930 in Amersfoort geboren en werkt sinds 1975 in Heerhugowaard. Na zijn opleiding aan de Rietveldacademie heeft hij jarenlang gewerkt als beeldend therapeut in de psychiatrie en als docent. Van zijn werk zijn op verschillende plaatsen exposities geweest. Het meest bekend is Rien van Holland van zijn (kinder)portretten. Een digitaal overzicht van zijn werk is te zien op zijn website:

Het leven en het overlijden van paus Johannes Paulus II heeft de schilder bijzonder bezig gehouden en hij heeft dan ook al verschillende portretten van deze paus geschilderd en verkocht.